Your Avatar


موقع ومنتديات أكاديمية الشباب الجديد

الرئيسيةأحدث الصورالمجلةدخولالتسجيل
 موقع ومنتديات أكاديمية التعليم العربي  الشباب الجديد :: الملتقى العام :: مجتمع الأسرة المسلمة :: المطبخ العربي والعالمي


 
 معلومات العضو
 
asdem
نائب المدير العام
نائب المدير العام
asdem
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
sms : الله ما وفقنا في الصلاة والصيام والقيام يارب

http://shababfresh.yoo7.com/

http://shababfresh.yoo7.com/

http://shababfresh.yoo7.com/



 الجنس الجنس : ذكر

 الْمَشِارَكِات الْمَشِارَكِات : 659

 نِّقَاط العضو نِّقَاط العضو : 6733

 شهرة العضو في الشركة شهرة العضو في الشركة : 17

 تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 12/07/2011

 الْعُمْر الْعُمْر : 31

 الموقع الموقع : http://shababfresh.yoo7.com


http://asdem.mam9.com/

مركز تحميل  ..::  مركز رفع صور أكاديمية الشباب الجديد ::..
 
 

كفتة حسن باشا اخو داوود باشا
الجمعة سبتمبر 02, 2011 5:06 pm #1
 
الوصفة دي عرفتها واعتمدتها علي طوووووول لان مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وبدعي لصاحبتها علي طول
وطعمها جميييييييييييييييييييييييييل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها متعوب عليها مع انها بسيطة جدا
طبق فخم وينفع في العزايم

المقادير:
لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
بصل مفروم...حسب كمية اللحم
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
ملح فلفل بهارات

بالنسبة للبهارات انا عندي بهارات بتعطي الاكل طعم خرافي بضيفها مع كل الاكل تقريبا(ورق لورا وحبهان وفلفل) بطحن كله وبحفظه في علبة





اول شئ نخلط اللحم مع البصل
المفروم والملح والفلفل والبهارات والبقدونس وممكن تضيفي شوية بقدونس او
بيضة بس انا مبضفش غير البهارات والبقدونس

ونبهر البطاطس المسلوقة المهروسة كويس ونضيف لها قطعة زبدة



كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 426268104


وبعدين نمسك قطعة من اللحم المفروم
نشكلها علي هيئة طبق بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن انا بعتذر
جدا اني مصورتش الخطوة دي بس ايدي مكنتش نضيفة وكنت لوحدي

وعشان الخطوة تكون سهلة عليكي شكليها في الصينية علي طول مش علي ايدك
يعني كانها كورة بس مبططة من القاع ومفتوحة من فوق عشان نضيف البطاطس كانها طبق زي طبق الشوربة بالظبط
ولو حسيتي انها مش ثابتة مش مشكلة خالص هتمسك في الفرن كويس ان شاءالله
وبعدين ناخد قطعة بطاطس ونكورها ونضيفها علي قطعة اللحمة الصورة هتوضحلكم





هنا كمان اضفت الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة اللحمة هتنزل دسمها وعلي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 705136122




ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي

وهنا بعد النضج............استوت وبقت زي الفل والصلصة اتسبكت وخدت من دسم اللحمة




كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 963184872







كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 304954662







كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 761714067





وتقدم مع الارز الابيض


كفتة حسن باشا اخو داوود باشا 778397203

وبألف هنا علي قلوبكم



وعلي فكرة سبب التسمية انها طبق
تركي وشكل اللحم مع البطاطس يشبه لشخص كان اسمه حسن باشا وهو لابس الطاقية
التركية عشان كدة اسموها حسن باشا

نقل أخوكم وحبيبكم في الله Asdem


توقيع العضو فى الأكاديمية
توقيع asdem
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 معلومات العضو
 
محمد عنبي

كفتة حسن باشا اخو داوود باشا Default4
محمد عنبي
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
sms : sms

 الجنس الجنس : ذكر

 الْمَشِارَكِات الْمَشِارَكِات : 803

 نِّقَاط العضو نِّقَاط العضو : 5546

 شهرة العضو في الشركة شهرة العضو في الشركة : 1

 تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 23/11/2011

 الْعُمْر الْعُمْر : 28


https://www.facebook.com/ShababGdedhttp://twitter.com/ShababGded

مركز تحميل  ..::  مركز رفع صور أكاديمية الشباب الجديد ::..
 
 

كفتة حسن باشا اخو داوود باشا
الجمعة نوفمبر 25, 2011 3:10 pm #2
 
شكرا ياخي

توقيع العضو فى الأكاديمية
توقيع محمد عنبي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

انتقل الى:

مواضيع ذات صلة

ضوابط المشاركة
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى


BB code is متاحة
الابتسامات متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة